Radius: Uit
Radius:
km Set radius for geolocation
Zoek

Bespaar honderden euro’s op je elektriciteitsfactuur

Bespaar honderden euro’s op je elektriciteitsfactuur
Energie

Bespaar honderden euro’s op je elektriciteitsfactuur

De meeste thuisbatterijen dienen alleen om de elektriciteit, die zonnepanelen opwekken, op te slaan en op een later moment te gebruiken. Op bewolkte en regenachtige dagen zal een batterij nauwelijks elektriciteit opslaan en haal je slechts heel beperkt voordeel uit je batterij.

Opteco biedt nu een uniek systeem aan, waarmee je ‘handelaar’ wordt op het elektriciteitsnet en zo jaarlijks enkele honderden euro’s kan verdienen. Door schommelingen in vraag en aanbod op het elektriciteitsnet wordt gekeken naar de elektriciteit die per dag wordt verhandeld. Een dag van tevoren schatten energieleveranciers in wat ze opwekken en wat het elektriciteitsverbruik wordt. Die voorspellingen tussen vraag en aanbod komen nooit precies uit en in de praktijk is er altijd een verschil. Dit verschil wordt onbalans genoemd, wie meehelpt om deze verschillen op te lossen krijgt hiervoor een mooie vergoeding.

De thuisbatterijen van Opteco zijn ingesteld op deelname aan deze onbalansmarkt. De batterij laadt op bij momenten dat er stroomoverschotten op het elektriciteitsnet zijn en ontlaadt de batterij als er vraag naar stroom is. Dit gebeurt volledig automatisch, waardoor je al snel enkele honderden euro’s per jaar bespaart en dit zonder abonnementskosten!

Heb je al zonnepanelen? Met onze thuisbatterij hoef je geen hybride omvormer aan te kopen, je bestaande omvormer mag blijven hangen wat ook een financieel voordeel is.

Maak een afspraak voor vrijblijvend advies: bel 0494 655 898, klik hier of scan de QR-code.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met