Radius: Uit
Radius:
km Set radius for geolocation
Zoek

Cornelis Janssens organiseert eerste ‘Warme avond’

Cornelis Janssens organiseert eerste ‘Warme avond’
Maatschappelijk

AARTSELAAR – Op vrijdag 24 november verwelkomde het team van Cornelis Janssens Uitvaartzorg een 50-tal genodigden op zijn eerste 'Warme avond'. Met dit initiatief zorgden Rik Cornelis en Jens D'Aes voor een bijzondere avond met nabijheid en warmte als centrale thema’s.

Lezing van Tjeu Leenders

Na een warme ontvangst in de huiselijke lounge aan de Kontichsesteenweg 46 in Kontich, werden de gasten begeleid naar de mooie aula voor een beklijvende lezing van Tjeu Leenders. Tjeu is actief binnen vzw De Zeven Eiken, waar hij helende gesprekken en momenten van bezinning organiseert met mensen die geconfronteerd worden met het verlies van een dierbare. Het onderwerp van zijn lezing is "Rouw is de keerzijde van graag zien".

Een bijzondere avond

Tijdens zijn lezing laat Tjeu ons stilstaan bij het belang van nabijheid en warmte in moeilijke tijden. Hoe kunnen we hier als individuen toe bijdragen? Moeten anderen dit niet doen? Het bestuur, sociale media of politiek? Al deze vragen ten spijt, doet de spreker geheel terecht een appel op onze eigen verantwoordelijkheid.

Rouwen gaat gepaard met verschillende emoties zoals angst, woede, verdriet en pijn. Het delen hiervan met begripvolle anderen werkt helend. Daarom zijn aandachtig luisteren en oprecht spreken essentieel. Het zijn eenvoudige, maar krachtige manieren om nabijheid en warmte tastbaar te maken. Het enige wat we hiervoor moeten doen, is tijd maken en oprecht aandacht schenken.

Groeien door rouw

Rouwen doet pijn, maar is meteen ook een proces van groei. Het betekent afscheid nemen van ons ideaalbeeld en onszelf bevrijden uit de zelfgebouwde gevangenis van onze identiteit. Tijdens deze bijzondere avond staan we ook stil bij de vraag: “Hoe is het met mij?” Tjeu benadrukt dat het belangrijk is om onszelf lief te hebben, omdat we pas vanuit die kracht veel kunnen betekenen voor anderen.

© Wilmer Desloovere

Verbondenheid

In een wereld waarin we vaak het gevoel hebben dat we er alleen voorstaan, is verbondenheid met anderen essentieel. Het herinnert ons eraan wie we werkelijk zijn: creatieve, scheppende wezens die verbonden zijn met alles en iedereen om ons heen, ja, zelfs dat we volmaakt zijn. Heb de moed om ernaar te handelen …

Dit bijzondere initiatief werd muzikaal omlijst met hemelse klanken van Catalpa Productions. Deze eerste 'Warme avond', georganiseerd door Cornelis Janssens, werd een bijzondere ervaring, waarbij nabijheid en warmte tastbaar werden en waarin bewustwording centraal stond. Een avond waarop gasten mochten ervaren wat het betekent om écht aanwezig te zijn voor elkaar in moeilijke tijden.

Voor meer informatie over dit onderwerp en over komende evenementen kun je contact opnemen met Cornelis Janssens Uitvaartzorg via info@cornelisjanssens.be of telefonisch via 03 844 84 02.

In ‘De kleine prins’ van Antoine de Saint-Exupéry zegt de Vos: “Dit is mijn geheim: alleen met je hart kan je goed zien. Het wezenlijke is voor de ogen onzichtbaar en … waar je al je tijd en aandacht aan besteed hebt, dat blijft onzichtbaar diep, maar enig en voor altijd met je verbonden.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met