Radius: Uit
Radius:
km Set radius for geolocation
Zoek

De Warmste Week 2023 – Opgroeien zonder zorgen

De Warmste Week 2023 – Opgroeien zonder zorgen
Maatschappelijk

De Warmste Week met als thema ‘Opgroeien zonder zorgen’ loopt dit jaar van maandag 18 tot en met zondag 24 december. De VRT-ambassadeurs Danira Boukhriss Terkessidis (VRT 1), Eva De Roo (Studio Brussel), Sander Gillis (MNM) en Sarah Mouhamou (Ketnet) kozen dit thema om te ‘vlammen’ voor een veilige plek voor ieder kind en elke jongere. Het thema herinnert ons eraan dat niet iedereen het geluk heeft om zonder zorgen op te groeien. Naar schatting groeit 1 op 10 minderjarigen op in een onveilige situatie, 1 op 3 kreeg al te maken met een vorm van cyberpesten en bijna 3 op 4 jongeren ondervonden bij het sporten al grensoverschrijdend gedrag.
Het is belangrijk dat kinderen en jongeren zichzelf kunnen zijn, dat ze kunnen dromen over hun toekomst en dat ze hun plannen kunnen realiseren. Daarom riepen de VRT-ambassadeurs heel Vlaanderen op om projecten in te dienen rond dit thema. De geselecteerde projecten steunen kon vanaf dit najaar.

De Warmste Week is een week waarin heel Vlaanderen samenkomt om geld in te zamelen, niet voor een goed doel dat je zelf kiest, maar voor 287 projecten in het DWW-Fonds. Het DWW-Fonds wordt beheerd door de Koning Boudewijnstichting en werd speciaal opgericht om projecten te steunen die passen binnen het thema ‘opgroeien zonder zorgen’. De Koning Boudewijnstichting, als vaste partner van De Warmste Week, stelde een onafhankelijke jury samen die de projecten die gesteund worden, koos. Er zijn 4 domeinen: thuis, onderwijs, vrije tijd en online.

Al het geld dat tijdens De Warmste Week wordt ingezameld, gaat dus naar het DWW-Fonds en zal volledig worden gebruikt om de 287 concrete projecten binnen het thema ‘opgroeien zonder zorgen’ mogelijk te maken.

Laten we samenwerken om een verschil te maken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met