Radius: Uit
Radius:
km Set radius for geolocation
Zoek

Portret … van een rode zaal, een zwarte zaal en een kleine Fakkel

Portret … van een rode zaal, een zwarte zaal en een kleine Fakkel
In de Kijker Portret van ... Slider

Iedereen heeft ontspanning nodig en je ontspannen kan op meerdere manieren: wandelen, lezen, een film bekijken, met vrienden op stap gaan en … naar het theater gaan.

Een avondje theater
We vertrekken thuis op tijd om zeker niet te laat aan te komen in het theater. Bovendien is het gezellig om voor de aanvang nog iets te kunnen drinken in het theatercafé en zo al wat de sfeer op te snuiven.
Na het sein, dat aangeeft dat de voorstelling gaat beginnen, begeven we ons net als alle andere toeschouwers naar de zaal. We zoeken onze plaatsen op en nestelen ons vol verwachting in de stoel. Nog eens opstaan om toeschouwers te laten passeren, die de lege plaatsen op onze rij nog moeten bezetten, hoort erbij. In de zaal wordt er nog wat gebabbeld tot alle deuren gesloten zijn en het licht gedoofd wordt. Dan verstommen de stemmen en kijkt iedereen reikhalzend naar de plaats, waar zich het spektakel zal afspelen. Of het muisstil blijft en of er gereageerd wordt, hangt af van het stuk, maar wat er ook gespeeld wordt, het is een unieke belevenis om dit met de andere theaterbezoekers en de spelers te ervaren.
Als de voorstelling gedaan is, applaudisseren we. Zo laten we onze waardering blijken voor wat we te zien kregen. Als de waardering zeer groot is, geven we een staande ovatie.
Na het verlaten van de zaal blijven we nog wat rondhangen in het theatercafé om de overgang van het theater naar het gewone leven niet te bruusk te maken. Bij pot en pint keuvelen we nog wat na, soms met mensen die we daar hebben leren kennen.
Zo komt ons avondje theater ten einde.

Een klein en gezellig theater in het hartje van Antwerpen
Zo een avondje kun je beleven in een grote theaterzaal. Daar schept het reusachtige podium veel mogelijkheden. Of je kunt kiezen voor een kleinere zaal, waar je dichter bij het gebeuren zit en alles veel intiemer wordt.
Het Fakkeltheater is zo een klein, maar oergezellig theater in hartje Antwerpen. Het bestaat al sinds 1956 en het beschikt nu over 3 zalen. In de Hoogstraat vind je de Rode Zaal en in de Reyndersstraat de Zwarte Zaal. Het 3de zaaltje 'De Kleine Fakkel' bevindt zich in de kelder onder de Rode Zaal.
Op het programma
Toen de subsidies voor het Fakkeltheater in 1993 werden stopgezet, veranderde de structuur van het theater in een 'receptief productiecentrum'. Sindsdien wordt er aan diverse theatergezelschappen en culturele verenigingen een podium geboden, maar daarnaast maakt het Fakkeltheater ook nog eigen producties.
Er staat voor alle liefhebbers van theater wel iets op het programma dat aanspreekt: komedies, dramatische stukken, thrillers, …
Ook de muziekliefhebbers komen er aan hun trekken met programma's als bv. Bellissama (o.a. opera, operette, musical, …) en Nekka Intiem ( zingen in het Nederlands).
Bovendien is er nu ook een nieuw concept 'Passiemaandag', een literaire revue over passie met gasten zoals o.a. Koen Fillet, Delphine Lecompte en Herman Brusselmans.
Een ideale ontmoetingsplek
Ik heb mijn keuze voor een aantal avonden al gemaakt, nadat ik wat voorstukjes zag op de Fakkeltheater-cultuurdag. Een bijzonder geslaagd idee trouwens!
Ik kijk er erg naar uit om weer fijne geluksmomenten mee te maken in dit fantastisch creatieve, enthousiaste, zich telkens weer uitvindende, verrassende en zelfbedruipende Fakkeltheater.
Het zou fijn zijn om jullie daar ook te ontmoeten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met