Het Davidsfonds is de grootste socio-culturele vereniging in Vlaanderen met 55.000 cultuur-liefhebbers in 475 afdelingen, gedragen door 5.000 enthousiaste vrijwilligers. Met zijn slogan “cultuur beleef je samen” legt het de nadruk op het gemeenschapsgevoel bij de 10.000 lokale culturele activiteiten. Nationale activiteiten zoals de cursussen van de DF Academie, de Junior Journalistwedstrijd, de Nacht van de Geschiedenis, de Zomerzoektocht krijgen ruime media-aandacht. De leden kennen de jeugd- en volwassenenboeken en de cultuurreizen.

De Mortselse afdeling, opgericht op 8 november 1911, laureaat van de Cultuurprijs van de stad Mortsel in 2010, vult dit voor zijn eigen activiteiten concreet in als “kwaliteit – nabijheid – gezelschap”.

Kwaliteit zoeken we in de auteurs in onze lectuurgroep, de sprekers op de causerieën en muziekuitvoeringen, de Nachten van de Geschiedenis, de thema’s van onze expobezoeken.

Nabijheid houden we in het oog bij onze verzorgde wandelingen, de bereikbaarheid van onze activiteiten in de Mortselse bibliotheek, de dienstencentra of de Mark Liebrechtschouwburg.

Gezelschap: het Davidsfonds is een ledenvereniging maar àlle activiteiten staan open voor iedereen, zoals onze jaarlijkse Quiz. We geloven ook in samenwerking met andere afdelingen of plaatselijke cultuurverenigingen. We zijn ook partnervereniging van UITPAS Mortsel.
Onze jaarlijkse Tweedehands Boeken- en Platenbeurs is een gewaardeerde benefiet voor lokale initiatieven.

Meer weten?
Neem dan zeker een kijkje op www.davidsfonds.be. Daar ontdekt u ook de Davidsfonds Cultuurkaart, uw lidkaart die u, individueel voor elk gezinslid, bij al onze initiatieven een flinke korting oplevert. Of neem contact met één van onze bestuursleden of met de wijkverantwoordelijke in uw buurt; contactgegevens op deze site onder “Bestuur”

Meer info

 

Adres

Ons adres:

De Valk 22, 2640 Mortsel

Telefoon:

-