Carmen Van Baelen – ERGOTHERAPEUTE & RUGSCHOOL DOCENTE

#RugFit #Gezondheid #Fitness

RugFit

Het allereerste therapeutische groepsfitnessprogramma!

– Mobilisatie (voor een soepele rug en gewrichten)
– Stabilisatie (voor een stevige rug en gewrichten)
– Houdingsscholing (voor een mooie en verantwoorde houding)
– Gerichte spiertraining (voor een goede belastbaarheid)

Versterk je rug & verbeter je houding!

Wat houdt RugFit in?

Pijn aan de rug, nek en schouders staan bovenaan in de klachten top 10. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat deze klachten eenvoudig te verhelpen zijn door gerichte therapeutische training. De gewrichten moeten soepeler en mobieler worden en de spieren er rond moet leren de gewrichten te sturen en stabiliseren. RugFit is het eerste therapeutische groepsfitnessprogramma met gerichte mobiliserende en stabiliserende oefeningen. Deze oefeningen vinden plaats in groepsverband, op leuke muziek en met kleine handgewichtjes.

Voor wie is RugFit?

Rugfit is voor iedereen die:
– Rug-, nek-, schouder-, of RSI (CANS) klachten heeft
– Zijn/haar houding wil verbeteren
– Een zittend beroep heeft (preventie)
– Een verlaagde belastbaarheid heeft
– Wil starten met fitness maar weinig ervaring heeft

RugFit is dus voor zowel mensen met echt klachten zoals een hernia of whiplash, maar ook voor mensen die preventief hun rug willen versterken en hun houding willen verbeteren.

Waarom is RugFit zo uniek?

Om rug-, en gewrichtsklachten te verminderen of om je gewrichten te beschermen, heb je niet de grote oppervlakkige spieren nodig, maar de kleine dieper gelegen spiertjes. wanneer deze kleine stablisatiespiertjes niet goed getraind zijn, gaan de oppervlakkige spieren krampachtig aanspannen om dit gebrek te compenseren. Onder andere door dit aanspannen ontstaat bijvoorbeeld rug- of nekpijn. Fitness is vooral gericht op de grotere oppervlakkige spieren. Hierdoor kunnen klachten verergeren. RugFIt richt zich juist op de diepe stabilisatiespieren. Daarom is RugFit zo effectief bij deze klachten. Het pakt de oorzaak aan. RugFit wordt aanbevolen door therapeuten en (bedrijfs)artsen. Ook wetenschappelijkeinstanties zoals de Erasmus Universiteit en TNO Arbeid zijn enthousiast over RugFit.

RugFit is gebaseerd op het MSC principe van Fysio Physics: Mobiliseren, stabiliseren & Circuleren. Mobiliserende oefeningen afgeleid van manuele therapie van McKenzie, Stabiliserende oefeningen afgeleid van Orthopedische RuckenSchule Brügger en Circulerende spierketenoefeningen. De lessen worden gegeven door instructeurs die hiervoor een speciale opleiding hebben gevolgd. Deze opleiding is geaccrediteerd door het Koninklijk Genootschap voor Fysiotherapie.

Wat zijn de effecten van RugFit?

– Een sterke & stabiele rug, nek en schouders
– Minder (kans op) Rug-, nek-, en schouderklachten
– Een betere belastbaarheid
– Een betere houding
– Meer energie
– Minder angst om te bewegen

Adres

Ons adres:

Kijk voor locaties op de website

Telefoon: