Zondag 25 september 2022 trekt de Geitestoet voor de achtste maal door de straten van Wilrijk.
De Geitestoet ging voor het eerst uit in 1965 en vertelt de geschiedenis van Wilrijk – bijgenaamd 'het Geitendorp' – en de mythische figuur Lange Wapper, die er geboren werd en er terugkeerde na een omzwerving in Antwerpen. De praalwagen van Lange Wapper vormt het hoogtepunt van de stoet. Op zijn tocht door Wilrijk wordt hij vergezeld door onder andere de Wilrijkse reuzen en stripfiguur Jommeke, die voor het eerst op papier werd gezet in Wilrijk. Maar er zijn ook verschillende historische praalwagens, dans- en muziekgroepen en in totaal meer dan duizend figuranten. Zij staan garant voor een spektakel voor jong en oud.
Sinds 1990 gaat de stoet om de vijf jaar uit en trekt ze telkens tienduizenden bezoekers. Daarmee behoort de Geitestoet tot de grootste historisch-folkloristische stoeten van Vlaanderen. De achtste editie van de stoet was oorspronkelijk gepland in 2020, maar werd omwille van de coronapandemie uitgesteld tot 2022.
De Geitestoet trekt op 25 september vanaf 15.30 uur door het centrum van Wilrijk. De figuranten, praalwagens en reuzen passeren langs onder meer de Doornstraat, de Bist, de Heistraat en de Jules Moretuslei. Ook voor en na de stoet valt er heel wat te beleven. Kinderen kunnen zich uitleven in een groot speeldorp op de Bist. Daar staat ook een podium waar voor en na de stoet onder meer de Koninklijke Harmonie Sint-Bavo en Sam Gooris optreden. Bekijk het volledige programma van de Geitestoet