Radius: Uit
Radius:
km Set radius for geolocation
Zoek

Goetstouwers Immobiliën … passie voor mensen en vastgoed

Goetstouwers Immobiliën … passie voor mensen en vastgoed
In de Kijker

Goetstouwers Immobiliën is een vaste waarde in de Antwerpse vastgoedsector. Begin 2019 nam Stijn Bardyn de fakkel over. Hiervoor kan hij rekenen op een gemotiveerd team dat ervaring en professionaliteit combineert met een menselijke aanpak. Stijn en zijn team kiezen, met veel passie voor mensen en vastgoed, bewust voor transparantie met de nadruk op persoonlijk contact.

Wie meent dat vastgoed alleen maar draait om geld en succes, maakt best even kennis met de menselijke aanpak van Goetstouwers Immobiliën.

Het bedrijf ontstond al in 1982 met een eerste kantoor in Hoevenen. Aan ervaring en betrouwbaarheid geen gebrek en dat is belangrijk, want het aan- of verkopen van vastgoed is nu eenmaal een belangrijke beslissing. Het succes in Hoevenen leidde tot een uitbreiding van de actieradius van Goetstouwers met bijkomende kantoren in Antwerpen, Mortsel, Deurne en Brasschaat.

Stijn heeft al 15 jaar ervaring in de vastgoedsector en maakte afgelopen jaar veel werk van een nieuwe en frisse uitstraling van Goetstouwers Immobiliën. Hij heeft een duidelijke visie voor het bedrijf en geeft terecht aan dat een modern imago een belangrijke factor is om deze visie te realiseren. Door zijn ervaren team aan te vullen met jonge enthousiastelingen legt Stijn de basis voor een duurzame toekomst. Stijn Bardyn en Danny Meiresone, reeds 25 jaar vertegenwoordiger en bezieler van Goetstouwers Mortsel, vertellen wat klanten de komende jaren van hen mogen verwachten.

Coronacrisis zorgt voor nog meer drive

Hoewel klantenbezoeken en permanentie op het kantoor even niet mogelijk waren, kon men bij Goetstouwers Immobiliën steeds terecht met vragen of voor advies. “We zijn permanent bereikbaar gebleven voor onze klanten en kandidaat-kopers/huurders en zijn steeds met hen blijven communiceren”, zegt Stijn “Hierdoor konden we goed voorbereid starten en dat resulteerde in een heleboel verkopen en verhuringen. Veel dossiers werden succesvol afgesloten, wat zowel onze klanten als kandidaat-kopers/huurders tevreden stemt.” Danny bevestigt: “De renovatie van ons kantoor in Mortsel en de motiverende nieuwe aanpak van Stijn geven ons enorm veel ‘goesting’ om erin te vliegen. Dat we amper één dag na de opening moesten sluiten wegens corona, heeft de zin om onze klanten opnieuw te mogen bedienen alleen maar vergroot. Tijdens de lockdown hadden onze medewerkers voortdurend contact met elkaar. Iedereen wilde op een veilige manier opnieuw van start gaan. Zo pasten we onze werkwijze volledig aan volgens de coronarichtlijnen. Veel klanten zijn nog wat angstig en onzeker, maar dat betert stilaan. Voorzichtigheid is thans het nieuwe normaal en we doen er alles aan om iedereen deze veiligheid te garanderen”, zegt Danny.

Stijn verwacht dat -na de vliegende start die het vernieuwde Goetstouwers nam- alles in de nabije toekomst wel weer zijn normale gang zal gaan. Hoewel de coronacrisis een onvoorziene hindernis betekent, reageerde het team van Goetstouwers heel gepast op deze uitzonderlijke situatie.

De mens centraal

Met de slogans “Passie voor mensen en vastgoed” en “Passie voor uw toekomst” vaart Goetstouwers Immobiliën duidelijk een nieuwe koers, waarbij de mens centraal staat. “We willen er staan voor onze klanten en er voor iedereen het beste van maken, zonder onderscheid. Het gaat om meer dan vastgoed – vooral om alles wat daarrond hangt”, zegt Stijn vastberaden. Hij wilde ooit architect worden, maar koos uiteindelijk voor een studie in de Rechten. “Toch bleef ik me concentreren op immobiliën en uiteindelijk heb ik die stap ook gezet. Niet zozeer voor de stenen of de grond, maar voor de contacten met kopers en verkopers en hun unieke, menselijke verhaal.”

Het is vanuit een rotsvast geloof in de waarde van die menselijke contacten dat Stijn de reeds bestaande visie voor het bedrijf op punt stelde en verder uittekende. “Goetstouwers Immobiliën biedt een kwalitatieve service, waarbij de klant steeds centraal staat”, vat hij samen. Danny treedt hem daarin bij: “Vroeger al waardeerde ik bij mijn werkgever de persoonlijke en eerlijke aanpak. Het gaat erom dat we de ingeslagen weg op een betere manier bewandelen en dat zie ik volop gebeuren.”

Vastgoed gaat om gevoel

Hoewel Stijn beseft dat digitalisering steeds meer aan belang wint, trekt Goetstouwers vol overtuiging de kaart van de persoonlijke aanpak. “Vastgoed gaat telkens om een gevoel en dat kan je alleen ervaren door persoonlijk contact. Misschien verkoopt men wegens een echtscheiding, een overlijden, … Deze bijhorende emoties vergen een diepmenselijke aanpak”, zegt Stijn. “Daarom wordt elk project van begin tot eind behandeld door dezelfde contactpersoon. Dat schept een vertrouwensband. De makelaar wordt een bekend gezicht waarop men kan terugvallen bij opmerkingen, vragen of bedenkingen. Onze mensen begrijpen dat elke verkoper zijn of haar eigen huis het belangrijkste vindt. We behandelen onze klanten op dat vlak als koningen en ja, dat vraagt veel tijd, maar die aanpak werpt op termijn zijn vruchten af.”

Kwaliteit en transparantie

Naast de enorme drive en de aandacht voor mensen zijn kwaliteit en transparantie essentiële kenmerken in de aanpak van Goetstouwers Immobiliën. “Zowel koper als verkoper moeten het gevoel hebben dat het proces correct en eerlijk verloopt”, zegt Danny. “Dat lukt ons door de transparante manier van werken en het is tevens de belangrijkste reden waarom ik elke dag met plezier kom werken. Kwaliteit begint bij een grondige haalbaarheidsanalyse. Onze ambitie is niet de grote massa. Kwaliteit is voor ons echt belangrijker dan kwantiteit. Zo kiezen we bewust alleen voor projecten waarin we werkelijk geloven.”

Op basis van een grondige expertise adviseert het team elke verkoper over wat haalbaar en realistisch is. Zo komt hij of zij later niet voor onaangename verrassingen te staan. Een volgende stap is de opmaak van een volledig verkoopdossier, inclusief elektrische keuring, energieprestatiecertificaat, bodemattest, … Goetstouwers garandeert zowel begeleiding voor elke verkoper als volledige en eerlijke informatie naar kandidaat-kopers toe.

Frisse wind, nieuwe stijl

Bij de nieuwe aanpak hoort ook een nieuw imago, met een strakke en frisse stijl. “Ons kantoor in Mortsel werd van a tot z vernieuwd. Nu kunnen wij zowel onze klanten als onze medewerkers in een aangenaam, fris en discreet kader ontvangen. Deze vernieuwing past trouwens perfect in de verjonging van ons imago”, zegt Stijn tevreden. Naast de bestaande oranje accenten kiest Goetstouwers voor een lichte inrichting met onder andere mooie deuren met zwarte profielen. “Door deze vernieuwing zijn we beter zichtbaar én geven we aan dat we geloven in Mortsel. Het is immers het eerste van de vijf kantoren dat succesvol werd aangepakt”, aldus Stijn.

(lees verder onder de foto)

Topteam combineert ervaring en jeugd

“Ook wat het team betreft, vernieuwen en verjongen we. We willen een goede mix van ervaring en jong geweld. Hier in Mortsel werken Danny en Agnes, twee collega’s met de langste staat van dienst. Zij trokken van bij het begin van de nieuwe aanpak mee aan de kar en daarvoor ben ik hen enorm dankbaar. Anderzijds leidden we dit jaar drie jonge medewerkers op en geven we ook de jonge generatie volop kansen.”

Het team van Goetstouwers is hecht. “Wij waarderen vooral het wederzijdse respect, Stijns visie voor het bedrijf en zijn voortdurend positieve instelling”, zegt Danny. “Hij werkt hard, we kunnen steeds bij hem terecht en dat motiveert ons. In ons team is iedereen gelijk en we zijn er voor elkaar, zowel op professioneel als op persoonlijk vlak. Deze positieve sfeer stralen we uit naar onze klanten en inspireert ons om te blijven investeren in vernieuwing. Stilstaan is achteruitgaan.”

Concrete tips voor een geslaagde vastgoedoverdracht

De nieuwe Goetstouwers Immobiliën beseft dat uitstraling belangrijk is, ook voor klanten-verkopers. “Dat is misschien wel onze belangrijkste tip voor mensen die hun woning verkopen of verhuren”, zegt Stijn. “Ook met een huis kan je maar één keer een eerste indruk maken. Zorg dus dat je woning in topvorm is als je ze op de markt brengt: breng de woning in orde, werk eventuele kleine gebreken weg, …”

Daarom ging Goetstouwers in zee met Frame 24. Deze professionele fotografen zorgen voor optimale foto’s van de panden en geven een eerlijk beeld van de woning aan kandidaat-kopers. “Wij tonen een pand zoals het is”, aldus Danny. “Zo stellen we kandidaat-kopers niet teleur en dat leidt tot een snellere verkoop. Eerlijk duurt écht het langst.”

Stijn wijst op het belang van een realistische aanpak van bij het begin. Hij moedigt zijn klanten aan om te starten met een correcte prijs. “Durf mee te gaan in het verhaal van je makelaar. We hebben de kennis in huis voor een haalbare prijszetting en doen er alles aan om de beste prijs voor je woning te halen. Heb vertrouwen in ons, we zullen je niet teleurstellen.”

Na dit gesprek blijkt nogmaals: op Goetstouwers Immobiliën kan je bouwen!

Joyce Verschueren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met