Radius: Uit
Radius:
km Set radius for geolocation
Zoek

Kousenboetiek – Over kousen en lingerie …

Kousenboetiek – Over kousen en lingerie …
In de Kijker Mortsel

Het begon eigenlijk allemaal, en nu bijna dertig jaar geleden, met een sprong in het onbekende en een winkeltje van goed vijfentwintig vierkante meter groot. De jaren negentig waren net op gang geschoten en de droom van een ‘eigen zaak’ had eindelijk een thuis gevonden. Huisnummer 19 aan de Pieter Reypenslei droeg de sporen van de tomeloze moderniseringswoede, die zo kenmerkend was voor de zeventiger jaren, waardoor de oorspronkelijke ‘début du siècle’-elegantie van de voorgevel had moeten wijken voor een eigentijds ‘format’ van verlaagde raamkozijnen en blinkende façadesteentjes. De kunstig uitgewerkte plafonds binnenin waren onzichtbaar geworden onder karakterloze metalen lamellen en tl-lampen stortten hun fluorescerende ongezelligheid uit over een assortiment, dat toen nog alleen uit sokken en panty’s bestond. De combinatie van naïef beginnersenthousiasme en een onwrikbaar geloven in de toekomst bleek te werken en in die eerste jaren werd een gezonde fundering gelegd voor het latere succes. Eens ze de deur hadden gevonden, kwamen klanten steeds vaker ook weer terug en ondertussen spelen heel wat van die winkelgezichten, ook buiten de openingsuren, een belangrijke rol in het leven van Mireille.

De opstap van beenmode naar lingerie lag eigenlijk al langer voor de hand, maar pas in 2010 besliste ‘Kousenboetiek’ om met ‘VandeVelde’ in zee te gaan en was de ‘grote sprong voorwaarts’, om het maar eens met de historische woorden van Mao te zeggen, meteen een feit. De boel ontplofte als het ware en er werd meteen ook een eerste aanzet gegeven tot de rehabilitatie van het herenhuis, nu er een frivool geritsel de winkelhaken was komen bevolken. De gehate lamellen verborgen niet langer de pleisteren schoonheid eronder en een gigantische kroonluchter koloniseerde de rozet, centraal in de winkel, en is ook vandaag nog een vaak bewonderde eyecatcher.

Onlineverkoop zou de nieuwe standaard worden, werd er van de daken geschreeuwd en dus ging Mireille nog meer inzetten op service en paskamerassistentie. ‘Je kan de subtiliteit van lingerie toch niet banaliseren tot wat pixels op een computer- of smartphonescherm’. Al dat moois verdient een meer gepersonaliseerde aanpak en aldus geschiedde. MarieJo, PrimaDonna en L’Aventure vormen reeds een decennium de hoekstenen van het lingeriegebeuren, maar sinds ook Empreinte, LingaDore en Skiny hun plaats hebben verdiend, wordt zelfs voor het zwaarst beladen verlanglijstje een ‘passende’ oplossing gevonden.

‘Lingerie Kousenboetiek’ mag ondertussen zijn sporen in de lingeriewereld hebben verdiend, de initiële passie voor voet en been is nooit verdwenen en ook vandaag vindt men er, naast het vertrouwde assortiment dames- en herensokken een zeer ruime keuze aan panty’s. Wolford en Falke voeren als vanouds het peloton aan en koppelen historische betrouwbaarheid en degelijkheid aan een flair voor trends en mode in het algemeen. Wolford maakt elk vrouwenbeen tot canvas voor speelse uitbundigheid of gedoseerde discretie en met zijn quasi wetenschappelijke benadering van de ‘sok’, kan je met Falke net zo goed een avondje zorgeloos van opera genieten, als daags daarop de verplichte kilometers afmalen ter voorbereiding op die marathon die je in een moment van zorgeloze euforie onderaan die verdraaide ‘bucketlist’ hebt bijgeschreven.

Twee jaar geleden werd ook eindelijk gehoor gegeven aan een verlangen dat reeds lang in de balken van ‘de 19’ kraakte en werd de voorgevel in zijn oude glorie hersteld. Vandaag wil ‘Kousenboetiek’ vooral een bedrijf zijn waar gekoesterde nostalgie en hedendaagse efficiënte als een vanzelfsprekende symbiose in elkaar opgaan. De klant staat centraal en om het even welk verzoek is een nieuwe uitdaging voor zowel Mireille, als voor Brigitte die, alweer enige tijd geleden, het team is komen versterken.

‘Lingerie Kousenboetiek’ voelt voor velen nu reeds als een soort evidentie in Mortsel en voor diegenen die de weg naar het huis met de gele voorgevel nog niet hebben gevonden, ligt reeds een warm welkom op de deurmat te wachten. Mireille en Brigitte staan altijd voor u klaar en zijn er gerust in, dat u zich heel snel thuis zal voelen in een familie, die, met het verstrijken van de tijd, alleen maar groter is geworden.

Voor meer fotomateriaal van vroeger en nu, zie Facebook Kousenboetiek Mortsel!

©Patrick Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

2 + vijf =