Radius: Uit
Radius:
km Set radius for geolocation
Zoek

Antwerpse fotografen organiseren tentoonstelling voor het goede doel

Antwerpse fotografen organiseren tentoonstelling voor het goede doel
Maatschappelijk tentoonstelling

Met als thema ‘BLACK & WHITE with a touch of color’ hebben zeven getalenteerde fotografen samen met een kunstschilder uit de BNI-regio Antwerpen hun talenten gebundeld voor het goede doel. Deze unieke samenwerking vindt haar culminatie in een opmerkelijke tentoonstelling bij de gerenommeerde kunstgalerij Pjez Unik in Antwerpen. Alle opbrengsten van de tentoonstelling en de daarbij horende vernissage gaan integraal naar de organisatie ArmenTeKort vzw.

De tentoonstelling opent haar deuren met een vernissage op 13 oktober 2023. Alle werken blijven te bewonderen gedurende de tentoonstelling van 14 tot en met 29 oktober 2023.

BLACK & WHITE with a touch of color’ – dat is de baseline van deze exclusieve tentoonstelling, want als je twee uitersten samenbrengt, ontstaat er iets magisch. Dat is ook de ingesteldheid van ArmenTeKort vzw, de organisatie waarvoor dit alles georganiseerd wordt. Deze bijzondere organisatie streeft ernaar om kansarme en kansrijke stadsgenoten met elkaar te verbinden via een innovatief buddysysteem. Geïnteresseerden kunnen meer informatie vinden op www.armentekort.be. Alle tentoongestelde werken zijn te koop en de volledige opbrengst van de verkoop zal geschonken worden aan ArmenTeKort vzw.

De drijvende kracht achter dit initiatief is de BNI Foundation, een fonds dat zijn oorsprong vindt in de netwerkorganisatie BNI. De Antwerpse tak van deze stichting heeft ervoor gekozen om dit jaar de kracht van kunst te benutten om bewustzijn en middelen te genereren voor ArmenTeKort vzw. Het thema ‘BLACK & WHITE with a touch of color’ symboliseert niet alleen het artistieke karakter van de foto's, maar ook de missie van ArmenTekort: het overbruggen van de kloof tussen verschillende segmenten van de samenleving en het creëren van een harmonieus geheel.

“Waarom we gekozen hebben voor een lokaal goed doel? Omdat het nodig is”, vindt Marleen Verbruggen, ambassadeur van BNI Foundation en organisator van deze tentoonstelling. “Er worden grote middelen ingezet om internationale organisaties te steunen, maar tegelijk is er nog fucking veel werk onder onze eigen Lieve-Vrouwetoren. ‘ArmenTeKort vzw’ is een prachtig lokaal initiatief dat zich inzet voor kansarmen die beter verdienen.”

Dit evenement is niet alleen een viering van kunst en creativiteit, maar ook een kans voor de Antwerpenaar om samen te komen en een hand te reiken naar diegenen in nood. Het initiatief illustreert prachtig hoe het samenkomen van talent, ondernemerschap en medeleven een positieve impact heeft in de wereld.

Voor verdere informatie over de tentoonstelling of het aankopen van de werken kunnen belangstellenden contact opnemen met de Pjez Unik Artgallery.

Pjez Unik – Kloosterstraat 53 – Antwerpen – www.pjezunik.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met