Radius: Uit
Radius:
km Set radius for geolocation
Zoek

In memoriam

In memoriam
In memoriam

Paul Perpête – 26.07.1939-07.09.2023

Met zijn overlijden moet Streven afscheid nemen van een werkelijk iconische Strevenfiguur. Paul Perpête was gedurende 17 jaar voorzitter van toneelgroep Streven. Hij bestuurde de vereniging met vaste hand. Omringd door een sterke bestuursploeg bestuurde hij niet alleen, hij stuwde de toneelvereniging ook naar artistieke hoogten en hij mocht menig landjuweel de lucht insteken. Hij deed dat op zijn geheel eigen wijze: volhardend, enthousiast en met het vaste voornemen om elke hindernis die op de weg naar succes van zijn geliefde Streven kwam, uit de weg te ruimen. In overleg als het kon, zijn beslissing doorduwende als het moest. Ja, soms moest het.

Achter de schermen was Paul een drijvende kracht. Ook op de scène kon hij groots uitpakken. Misschien minder exuberant dan anderen van zijn generatie, was hij een karakteracteur. Tegelijkertijd moet hij ook geroemd worden om zijn komische talent. Tempo, timing, vis comica … Paul had het allemaal. Hij vertrouwde graag op mensen die al even meeliepen, maar twijfelde niet om jonge mensen een kans te geven. Misschien was dat de ondernemer in hem die sprak: stilstaan is achteruitgaan en ook wel 'you win some, you lose some'.

Ondernemer was Paul ook in hart en nieren. Hij was zaakvoerder van het reisagentschap en verzekeringskantoor aan de Antwerpsestraat. Later verhuisde ‘Reizen Perpête’ naar de Mechelsesteenweg (alleen reisagentschap vanaf dan) en daarna naar de Statielei. Velen zullen Paul dan ook kennen als een gedreven zaakvoerder en ‘reis’man. Reizen en Streven, Streven en reizen, velen zullen zich Paul zo herinneren.
Gebaseerd op tekst Bert Daems (voorzitter Kon. Toneelgroep Streven)

Ons medeleven en heel veel sterkte aan de nabestaanden
’t Periodiekske-team

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met