Radius: Uit
Radius:
km Set radius for geolocation
Zoek

De Aankoopcoach – “Objectieve steun aan zijde van eenzame koper”

De Aankoopcoach – “Objectieve steun aan zijde van eenzame koper”
Algemeen
De Aankoopcoach streeft naar stressvrij woning aankopen, zelfs in een immomarkt onder druk
Antwerpen/Mortsel, 22 september – Met het gloednieuwe project ‘De Aankoopcoach’ wil Filip De Greef kopers van een woning of flat bijstaan en begeleiden: van zoektocht tot aankoop. Als onafhankelijke instantie tracht hij voor de particulier zo telkens de meest interessante en betrouwbaarste deal uit de brand te slepen. “Kopers staan er dikwijls alleen voor in een toch wel overweldigend wereldje van immomakelaars en notarissen. Ik ga hen met al mijn ervaring en expertise helpen. De nood is hoger dan ooit. Zeker in een klimaat waar de vastgoedmarkt onder enorme druk staat en waar prijzen door onder meer het principe van ‘de gesloten omslag’, beter gekend als de pre-sale, omhoog worden gedreven.”
In Amerika, maar ook veel dichter bij huis zoals in Nederland winnen de zogeheten aankoopmakelaars aan populariteit. De makelaar die de verkoop behartigt, kent iedereen. Maar dit zijn dus wel degelijk makelaars die uitsluitend de belangen van de koper behartigen. In de States evolueert de situatie stilaan zelfs zodanig dat de eigenlijke kopers en verkopers er in de praktijk amper nog aan te pas komen. Het zijn telkens de makelaars van de betrokken partijen die al het werk opknappen. Studies in onder meer de Hogeschool van Gent wezen aan dat Vlaanderen er ook klaar voor is. De helft van de Vlamingen ziet zeker de meerwaarde in van een aankoopmakelaar. Zes op tien is ervan overtuigd dat deze de zoektocht naar een woning vergemakkelijkt én bovendien een betere prijszetting kan bedingen.
Verschillende ondernemers lanceerden eerder al soortgelijke initiatieven in Vlaanderen, met wisselend succes. Filip De Greef wil met meer dan 20 jaar ervaring als aannemer en immobiliën makelaar – voornamelijk in de Antwerpse regio – beter doen. Hij streeft ernaar met ‘De Aankoopcoach’ om van de discipline aankoopmakelaar een waar begrip te maken, mét duidelijke omkadering. “Ik ben de ideale partner om met een gerust gemoed een huis of appartement te kopen. Ik ken de vastgoedwereld als geen ander. En ik merkte steeds nadrukkelijker dat in het hele proces van de woningaankoop één belangrijke speler ontbrak: iemand die aan de kant van de eenzame koper staat en tegelijk als vraagbaak en centraal aanspreekpunt fungeert. Ik heb me ook bewust ‘De Aankoopcoach’ genoemd en geen makelaar. Coach betekent letterlijk dat je iemand coacht of begeleidt bij: het uitvoeren van complexe handelingen, het vinden van antwoorden en oplossingen tot het ontwikkelen van kennis. En dat doe ik dus in dit proces, geheel objectief aan de zijde van de koper.”
De Aankoopcoach – Kaasbrug 7 – 2000 Antwerpen

Contact: De Aankoopcoach, Filip De Greef 0477 77 79 56

https://www.aankoopcoach.be/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

1 × drie =