Radius: Uit
Radius:
km Set radius for geolocation
Zoek

De kunst van het opruimen

De kunst van het opruimen
In de Kijker

Het gevoel van een strak opgeruimd huis, zonder rondslingerende spullen: het is een geweldig gevoel omdat het voor rust en kalmte zorgt. Hoewel opruimen veel voordelen heeft, is het niet altijd vanzelfsprekend.

Opgeruimd staat netjes

Een opgeruimde omgeving heeft een positieve invloed op je mentale toestand. Het zien van een propere ruimte zorgt voor rust in je hoofd en bevordert je focus en creativiteit. Je behoudt het overzicht en krijgt het gevoel dat je alles onder controle hebt. Onderzoek toont ook aan dat mensen productiever zijn in een opgeruimde werkomgeving dan wanneer ze omringd zijn door rommel en andere afleidende factoren.

Geen tijd en geen afscheid

We leven in een bruisende samenleving en we hebben een gehaaste levensstijl. Het is allemaal werk wat de klok slaat en er blijft niet altijd tijd over om op te ruimen. Spullen stapelen zich in een recordtempo op en voordat je het weet, zie je door het bos de bomen niet meer.

Onze materialistische kijk zorgt ervoor dat we veel belang hechten aan onze bezittingen en deze moeilijk kunnen weggooien. Als deze verzamelwoede uit de hand loopt, spreken we over hoarding, een aandoening waarbij een persoon een bepaalde drang voelt om voorwerpen in extreme hoeveelheden te bewaren. Het beïnvloedt de woonomgeving van een persoon in zulke extreme vormen dat ook het beroepsmatige functioneren verstoord wordt.

Jaarlijkse opruiming en schoonmaak

Het is een goed idee om tweemaal per jaar een grote opruiming te houden. Spullen die je het voorbije jaar niet gebruikte en waaraan je geen waarde hecht, zijn ideaal om weg te doen. Je kan ze schenken aan tweedehandszaken zodat ze een nieuw leven tegemoet gaan.

Wanneer er voorheen enkele schoonmaakedities zijn overgeslagen, kan het opruimen overweldigend zijn en dat is waar Claes Facilities voor jou het verschil maakt. Met enkele zorgvuldig geselecteerde partners bieden ze een totaaloplossing: het begint bij opruimen en eindigt bij de volledige reiniging van de nodige ruimtes.

Ook voor andere opruimingswerken kan je bij Claes Facilities terecht. Denk hierbij aan het opruimen van stormschade, opruimen van sportclubs en sportcomplexen of directe afvalophaling. Neem zeker een kijkje bij de diensten om te ontdekken wat Claes Facilities voor jou kan betekenen.

Annelies Boeykens

Claes Facilities – Kantstraat 4/6 – 2500 Lier

claesfacilities.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

veertien − 13 =