Radius: Uit
Radius:
km Set radius for geolocation
Zoek

Heraanleg Kanunnik Peetersstraat gestart

Heraanleg Kanunnik Peetersstraat gestart
Korte berichten

BERCHEM – De Kanunnik Peetersstraat, Wapenhaghestraat en Florent Bauduinstraat vormen een ideale verbinding tussen de groene zones van het Brilschanspark (en bij uitbreiding Park Brialmont) en de wijk De Veldekens. Deze straten krijgen een totaal nieuw uitzicht en gebruik. Met de werken werd zopas gestart.

Door de straat fiets- en voetgangersvriendelijker in te richten ontstaat er een goede link met de omliggende infrastructuur en parken. De werken omvatten de heraanleg van de volledige breedte van de drie vernoemde straten. Ook de twee kruispunten in de Marcel Aubertinlaan worden heraangelegd. Bij deze heraanleg wordt er ook een nieuwe riolering aangelegd door water-link in samenwerking met Aquafin. Het gaat om een gescheiden riolering waarbij het regenwater beter opgevangen wordt en bij hevige regenbuien het regenwater afgevoerd wordt naar de Brilschansvijver.

De werken zullen ongetwijfeld voor enige hinder zorgen. Tijdens de werken is er geen plaatselijk verkeer mogelijk. Het einde van de werken is einde mei 2024 gepland. Dan zal iedereen beloond worden, want het zal er aangenaam vertoeven zijn (zie foto).

Freddy Michiels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met