Radius: Uit
Radius:
km Set radius for geolocation
Zoek

Het project pastoriestijl van Interieurglas – Glazen “steellook” binnendeuren voor een warme gezinswoning

Het project pastoriestijl van Interieurglas – Glazen “steellook” binnendeuren voor een warme gezinswoning
In de Kijker

Toen Bart en zijn partner aan de nieuwbouw van hun gezinswoning begonnen, wisten ze al vrij goed wat ze wilden. Het huis is gebouwd in een moderne pastoriestijl en combineert een tijdloze buitenkant met een warm en gezellig interieur.

“We houden het graag open en gezellig, maar willen onze ruimtes toch graag nog apart houden en kunnen afsluiten van elkaar. Oorspronkelijk hadden we tussen de tv-kamer en de woonkamer een houten deur voorzien, maar dan verloren we te veel lichtinval”, vertelt Bart. “Daarom kozen we voor glazen binnendeuren.”

Dat was ook zo afgesproken met de bouwfirma, maar de contacten met de leverancier liepen toen nogal stroef. De familie wist al dat ze glazen deuren wilde, maar ze waren er nog niet helemaal uit of het dan glazen deuren met stalen frame of met ‘steellook’ aluminium frame moesten worden. Er moest ook niet noodzakelijk overal dezelfde doorsnee steellook deur komen.

Glazen deuren op maat

Bart ging zelf op zoek. Hij vroeg na bij vrienden en kennissen en surfte het web af. Zo kwam hij uiteindelijk terecht bij Interieurglas. Daar kreeg hij onmiddellijk de uitnodiging om samen naar hun plannen te kijken en ook de offerte volgde snel.

“Maar het is heel moeilijk om zelf exact op papier te zetten wat je juist wilt”, zegt Bart. “We houden wel van wat asymmetrie en hadden een paar schetsen gemaakt.” Op basis daarvan en de plannen van het huis werkte Interieurglas een paar ontwerpen uit.

(lees verder onder de foto)

Uiteindelijk kozen ze voor een evenwichtig ontwerp van stalen binnendeuren met glas. De steel look geeft een extra cachet in combinatie met het parket en andere houten elementen. Een mooie balans tussen modern met veel licht en toch heel warm en gezellig.

Bart benadrukte ook de voordelen van het familiebedrijf Interieurglas: “Je krijgt er een persoonlijke aanpak op maat. En een professioneel, warm onthaal, ook al had ons dochtertje een “moeilijke” dag toen we de ontwerpen aan het bespreken waren.”

“Ook de uitwerking en plaatsing verliep zeer vlot, ondanks de technische uitdagingen en vertragingen in de bouw van onze kant. Want ’t is niet omdat het nieuwbouw is dat alles overal mooi recht staat”, weet Bart. “Zo is het plafond aan de kant van de keuken een beetje scheef. Maar die mannen zijn het allemaal netjes komen opmeten en hebben de glazen steellook deuren perfect geplaatst.”

INTERIEURGLAS

Industriezone Pullaar 453 – Rijksweg (N16) 63 – 2870 Ruisbroek (Puurs)

tel. 03 866 49 97 – www.interieurglas.be

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

9 − 1 =