Radius: Uit
Radius:
km Set radius for geolocation
Zoek

Sarah Parent – Not your average climate activist

Sarah Parent – Not your average climate activist
Maatschappelijk

Be like a tree. Stay grounded. Connect with your roots. Turn over a new leaf. Bend before you break. Enjoy your unique natural beauty. Keep growing. (Joanne Raptis)

Go Forest
Go Forest is een jong bedrijf, opgericht in 2020 met Sarah Parent en Antoine Geerinckx als drijvende krachten achter de boomplantende, planeetreddende missie. Go Forest zet in op (her)bebossing in regio’s waar veel ontbossing is en waar bomen een onmisbaar element vormen voor mens en dier. Idealiter plant ze bomen in elk land, omdat er overal weer meer bos nodig is, maar de missie is nog niet volbracht. In sommige gebieden waar Go Forest actief is, is er minder dan 15% van het oorspronkelijke bos over. Er is dus nog veel werk.
Via laagdrempelige formules en technologie wil Go Forest letterlijk elk bedrijf aan boord om in lijn met de mogelijkheden van de organisatie terug te geven aan de natuur. Iets wat we allemaal zouden moeten doen. Mocht iedereen wereldwijd 1 boom planten, dan hadden we bijna 8 miljard bomen geplant. Kleine bijdragen op grote schaal verwezenlijken dus!

Go family
Naast Go Forest, zag Sarah de impactmogelijkheden ruimer en besloot ze onder de koepel Go Family met gelijkgezinden complementaire diensten op te zetten: Go Ocean voor oceaanherstel, Go Smart Digital voor CO2-reductie bij IT-omgevingen, … en zo komen er nog meer aan in de komende jaren. De krachten worden gebundeld en er wordt met een minimum aan middelen gewerkt naar maximale impact.

Ecohacks
Pijnlijk gesteld zouden we de minst negatieve impact hebben op onze aardbol als we er gewoonweg niet zouden zijn, want wat we ook doen, we hebben altijd impact. De uitdaging zit erin om meer positieve dan negatieve impact te creëren. Moet je daarom al het slechte ‘afkopen’ door het planten van bomen? Het is weliswaar beter om te compenseren dan om niets te doen en in de eerste plaats moeten we er via kleine, haalbare aanpassingen voor zorgen dat onze negatieve impact daalt. Als we daarin slagen en we combineren het met het teruggeven aan de natuur door bijvoorbeeld het aanplanten van bomen dan leven we duurzamer en worden hiervan ook veel gelukkiger.

7 categorieën
Gebruik een slimme energiemeter
Sta stil bij de plaats die je inneemt in een vliegtuig
Werk soms wat meer thuis in plaats van op kantoor
Ga wat meer met de fiets
Optimaliseer de biodiversiteit in je tuin
Draag bij aan het herstel van de oceaan
Plant eens een boom (of een bos)

What we do today, creates tomorrow. The world is (y)ours.

Het boek werd geschreven met veel liefde en respect voor ons, de toekomstige generaties en onze prachtige planeet.

Sarah Parent – Not your average climate activist – Uitgeverij LannooCampus – 184 blz. – EAN 9789401492294 – 34,99 euro

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met