Radius: Uit
Radius:
km Set radius for geolocation
Zoek

Wie helpt Hilde helpen?

Wie helpt Hilde helpen?
Gezondheid

Fotografe Hilde Collier uit Hombeek heeft het hart duidelijk op de juiste plaats. Ze werkte al enkele keren samen met mensen met borstkanker. Het feit dat patiënten aangeven dat ze veel kracht putten uit de beelden, bewijst hoe zinvol portretfotografie kan zijn.

“Vaak vragen mensen om nog foto’s te hebben van voor hun amputatie, omdat hun lichaam nadien er nooit meer hetzelfde zal uitzien”, zegt Hilde. “Bij één van mijn klanten heb ik 3 reportages gemaakt; voor de amputatie van de eerste borst, na de amputatie en net voor de reconstructie van beide borsten. Preventief liet de dame in kwestie haar 2de borst ook amputeren.”

Hilde draagt graag haar steentje bij aan het opvallende en vernieuwende project dat stad Mechelen uitwerkt om borstkanker meer bespreekbaar te maken. Ze wil samen met dames die met de problematiek geconfronteerd worden een tentoonstelling organiseren. Wanneer ze in haar opzet slaagt dan zullen haar werken in de loop van volgend jaar te zien zijn in ’t Gasthuis. Zodra dit gebouw gerenoveerd is, wordt het een centrale ontmoetingsplaats met een multidisciplinair karakter. Kankerpatiënten en mantelzorgers kunnen elkaar daar ontmoeten, psychologische hulp en voedingsadvies krijgen, revalideren, … Kortom, ’t Gasthuis zal een grote meerwaarde bieden voor iedereen die met kanker geconfronteerd wordt.

Ken of ben je iemand die de diagnose borstkanker kreeg en die openstaat om met Hilde kennis te maken, mail dan vrijblijvend naar info@fotocollier.be of bel naar 0475 74 33 63.

Tekst: Fik Verbiest – Foto’s: Hilde Collier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met