Radius: Uit
Radius:
km Set radius for geolocation
Zoek

Wist je dat …

Wist je dat …
In de Kijker

Uit het eerste contact bij de families komen vaak dezelfde vragen naar boven. Vandaar dat ik jullie “enkele wistjedatjes” wil meegeven ter informatie om hopelijk zo al enkele antwoorden te kunnen geven.

Wist je dat de aangifte van overlijden steeds gebeurt in de stad/gemeente waar men overlijdt, zelfs al is dit aan de andere kant van de wereld?

Wist je dat de laatste jaren, bij Goossens & Celis, het aantal crematies gestegen is tot 75% – 80% ten opzichte van begraven?

Wist je dat de urne thuis kan bewaard worden mits de schriftelijke goedkeuring van de nabestaanden?

Wist je dat de as verspreiden of begraven op een “openbare plek” zoals een bos, een meer of aan zee eigenlijk niet mag? Wel mag dit op een privéterrein mits toestemming van de eigenaar.

Wist je dat de urne begraven in een urnenbos een ecologische gedenkvorm is waar de biologisch afbreekbare urne wordt begraven in de volle grond?

Wist je dat aan de Schelde in Antwerpen via een kantelsysteem de as in een biologisch afbreekbare zee-urne op een veilige manier toevertrouwd kan worden aan de rivier?

Wist dat het de taak van de nabestaanden is de financiële instellingen ter verwittigen van het overlijden? Wij weten immers niet waar de overledene een rekening heeft.

Wist je dat de financiële instellingen bij het verwittigen de rekening blokkeert, maar dat bepaalde facturen i.v.m. ziektezorgkosten, huurkosten, nutsvoorzieningen, uitvaartkosten en nog andere wel kunnen betaald worden?

Wist je dat wanneer je je lichaam wil afstaan aan de wetenschap, je dit kenbaar moet maken via een wilsverklaring aan de betreffende instelling?

Voor vragen kan je steeds mailen naar ci@goossensencelis.be

Christophe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met