Radius: Uit
Radius:
km Set radius for geolocation
Zoek

Pure passie, ook voor kleine appartementsgebouwen

Pure passie, ook voor kleine appartementsgebouwen
Algemeen

Vakkennis als sleutel

Patribel Vastgoed werd opgericht in 2013 door Catharina Op de Beeck en Kevin Van Espen, die elkaar toen ontmoetten tijdens hun samenwerking bij Patribel Syndicus. Toen de toenmalige zaakvoerders de pensioenleeftijd naderden en het rustiger aan wilden gaan doen, beslisten zij samen een onderdeel van de portefeuille, die grotendeels in de provincie Antwerpen ligt, over te nemen, te optimaliseren en verder uit te breiden.

“Mijn passie voor vastgoed komt voornamelijk voort uit mijn vroegere beroepservaringen waar ik eerst verkoop en verhuur deed, maar door de jaren heen werd ik meer aangetrokken door beheer- en syndicusactiviteiten”, vertelt Kevin. “Vorig jaar verhuisden we naar ons nieuwbouwkantoor in Boechout, dat in het midden van ons werkterrein is gelegen. Onze toekomstvisie bestaat er nu voornamelijk uit een vaste waarde te worden in de Antwerpse Zuidrand, waar we bekend staan voor onze gedegen vakkennis als professioneel syndicus van appartementsgebouwen en garagecomplexen.”

Ook voor kleine appartementsgebouwen is kiezen voor Patribel Vastgoed trouwens een doordachte keuze. Zo bent u er als mede-eigenaar zeker van dat ieders belangen onpartijdig worden verdedigd en dat het beheer van uw VME met kennis ter zake wordt opgevolgd en steeds up-to-date is met de recentste wet- en regelgeving.

Laat u begeleiden

Een professioneel syndicuskantoor onder de arm nemen, is een wijze beslissing, ook bij kleinere gebouwen. “Veel vrijwillige mede-eigenaarsbeheerders onderschatten de betrokken aansprakelijkheid van de syndicus”, weet Kevin. “Bovendien is de wet- en regelgeving permanent in beweging en wordt de verantwoordelijkheid van de syndicus alsmaar ruimer en complexer. Zo zien we regelmatig dat een kleine onduidelijkheid leidt tot escalatie bij gebrek aan een up-to-date beheerdossier, bijgewerkt conform de huidige wet- en regelgeving. De statuten werden niet aangepast aan de recent gewijzigde appartementswetten, men handelt nog conform de bepalingen van de statuten die al decennia gedateerd zijn, de VME heeft niet de nodige administratieve stappen genomen in het kader van de GDPR-regelgeving, er wordt te laat of niet geanticipeerd op wijzigende regelgeving inzake isolatienormen, asbest, aanpassing schouwen, brandveiligheid, enzovoort.”

Ook wat betreft de betalingsverplichtingen van de eigenaarsbijdragen is het fijn om een beroep te kunnen doen op een professioneel gevoerde boekhouding. Als één van de eigenaars zijn eigenaarsbijdragen bijvoorbeeld niet correct betaalt, moet die aangemaand kunnen worden om over te gaan tot regularisatie, maar vaak zijn er onvoldoende boekhoudkundige stukken voorhanden. Ook het tegenovergestelde komt voor: misschien heeft u als mede-eigenaar wel alle eigenaarsbijdragen betaald, maar loopt er iets mis bij de verwerking van de bankverrichtingen. “In dergelijke gevallen zit er niets anders op dan een reconstructie van de boekhouding te maken waarin duidelijk blijkt hoeveel het aandeel is in de kosten van elke mede-eigenaar, rekening houdende met de door mede-eigenaar betaalde eigenaarsbijdragen”, legt Kevin uit. “Hiervoor dienen we dan alle leveranciersfacturen en bankverrichtingen te verwerken om tot een sluitend resultaat te komen.”

Patribel maakt het verschil

We houden het bewust kleinschalig en bereikbaar. We willen snel kunnen schakelen bij problemen. Iedereen op kantoor moet elk dossier zo goed mogelijk kennen ondanks zijn specialisatie in eerder het financiële, administratief/juridische en technische beheer. Elke VME heeft zijn vaste contactpersoon en blijvend aanspreekpunt die ook de vergadering leidt. We kiezen bewust voor een klein personeelsbestand en voor een stabiel beheer van onze VME’s.

“Syndicus zijn is niet altijd de meest dankbare job”, besluit Kevin. “Toch weten veel mede-eigenaars het ontwarren van een onduidelijk dossier en/of de soepele integratie van nieuwe complexe wet- of regelgeving in hun VME te appreciëren. Ze wonen of zijn eigenaar van een eigendom in een gebouw dat volledig up-to-date is. Dergelijke appreciatie is meteen voelbaar in een algemene vergadering en zorgt meteen ook voor een onrechtstreekse meerwaarde van hun eigendom. Een up-to-date dossier zorgt ervoor dat de leefgemeenschap optimaal behouden blijft en daarvoor zetten we ons graag elke dag opnieuw in!”

Patribel Vastgoed – Provinciesteenweg 606 – 2530 Boechout

patribel.bebeheer@patribel.be – 03 230 20 18

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

zestien − 11 =